Információk

Rólam és a honlapról

Gyors szakmai áttekintés

2005. szeptembere óta a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban tanítok fizikát és matematikát. 2012. szeptembere óta a matematika munkaközösség vezetője vagyok.

Önéletrajzom letöltheted innen.

Hobbi

Hobbiként az informatikát említeném meg. Sokat foglalkoztam Linux rendszerekkel, sok disztribúcióban kiismerem magam. 2013. júliusa óta viszont FreeBSD-t használok.

Érdekelnek a pénzügyek, pénzügyi folyamatok, adózás, igyekszem követni a változásokat.

Informatika

Informatikában egyrészt a programozás érdekel, azon belül is inkább a háttérben zajló dolgok. Másrészt néhány Linux disztribúcióhoz készítettem, tartottam karban csomagokat (PLD Linux, Arch Linux), illetve jelenleg is néhány FreeBSD-s portnak a karbantartója vagyok.

Ablakkezelőként a tiling típusú ablakkezelőket részesítem előnyben (pl. awesome, i3, ion/notion), jelenleg a herbstluftwm-t használom.

Rendszerinformáció

Az oldal egy VPS-en fut. A használt operációs rendszer FreeBSD 11.1.

Webszerverként nginx fut.

Az oldal legkorábbi verzióját saját fejlesztésű PHP-szkriptek generálták, a megjelenítendő adatok MariaDB (MySQL-fork) adatbázisban tárolva.

Egy későbbi verzióban statikus HTML-ek segítségével jelenik meg a böngészőn az oldal. A HTML-fájlokat a jekyll generálja. Az adatok CSV-fájlokban tárolva.

Jelenleg statikus HTML-ek szolgálják az információ olvashatóvá tételét, viszont ezeket már egy saját fejlesztésű eszköz, a wpwmm4 generálja. A forrás itt megtekinthető.

Nem vagyok webdesigner, így a külcsín esetleg hagy némi kívánnivalót maga után, de remélem, hogy az oldal használhatósága, egyszerűsége, gyorsasága ellensúlyozza ezt a hiányosságot.

Az oldal NEM használ sütiket (cookie), így nem kell se elfogadni, se megérteni a velük kapcsolatos dolgokat.

Kapcsolat

Bármilyen ügyben az uzsoltKUKACuzsolt.hu e-mail címen veheted fel velem a kapcsolatot.